Driva restaurang med det lilla extra

Att driva en restaurang kräver förstås en hel del kunskap och förberedelse. Den som har grunderna på det torra kan börja finslipa på detaljer för att sticka ut ur mängden.

Skapa en bra hemsida

Många som driver en restaurang glömmer bort den så viktigt digitala närvaron. Själva navet i en sådan är en bra hemsida utan krusiduller. Här ska det vara busenkelt för gäster att hitta öppettider, meny och information om hur man bokar. Genom att satsa på hemsidan kommer man ligga i framkant gentemot konkurrenter som slarvar med det steget. En hemsida ska vara enkel och snabb att navigera genom. Se till att all kontaktinformation och adressen till restaurangen finns att få tag på utan svårigheter. Ingen ska behöva klicka runt på hemsidan för att för tag i dem.

Lägg tid på detaljer

Oavsett hur fin inredning man har i en restaurang kan det vara just de detaljerna som många struntar i, som etsar sig fast i kundernas medvetande. Givetvis är det maten och bemötandet som kommer ha den största betydelsen vid sidan om priset och helhetsupplevelsen. Men detaljer som vilka kranar man väljer på toaletterna kan vara pricken över i:et. Genom att använda en tjänst som Rörfokus hittar man lätt rätt detaljer. Kranar måste man ändå underhålla och byta mellan varven, lika bra då att göra ett trendigt och medvetet val.

Skapa en unik atmosfär

Genom att skapa en helhetsupplevelse som känns genomtänkt kommer man få fler nöjda kunder. Man kan börja med hur restaurangen ser ut från gatan, och hela vägen in till matbordet. Ligger känslan i samklang med vad man försöker förverkliga? Ibland kan det handla om att städa undan onödiga prylar som bara förstör helhetsintrycket. Idag finns bra material som verkar ljudabsorberande och kan göra miljön bullerfri och lättare att konversera i. Har man konstverk på väggarna är det bra om de har någon röd tråd.