Så anordnar du en lyckad dagskonferens

Nu när alla restriktioner är släppta är det säkerligen många som funderar över hur de bäst kan anordna en konferens. Det är ett perfekt sätt att samla alla igen och diskutera hur ni ska jobba vidare i företaget. Om du vill anordna en lite enklare konferens räcker det att göra det över en dag. Då kan det bli ett event och en konferens i ett och samma paket. Du behöver inte anordna någon resa utan kan arrangera det i din egen stad. Allt du behöver göra är att hitta en passande lokal där alla får plats.

Hyr plats på ett kontorshotell

Om det inte finns någon passande lokal på er arbetsplats går det alltid hyra in sig på ett praktiskt kontorshotell med passande lokaler. Då betalar du bara för den dagen som ni är plats. Hotellet står för all utrustning och kan arrangera rummet så det blir precis så som du vill ha det. Du brukar även få berätta om du behöver annan utrustning. Beroende på vilken stad du bor i brukar det finnas ett par olika alternativ för kontorshotell. Då kan du bara välja det som du tycker känns bäst. Tänk på att vara ute i god tid för det är stor risk att mycket är uppbokat under lång tid framöver.

Gör en annan aktivitet

För att en konferens ska bli riktigt lyckad är det viktigt att du erbjuder en perfekt mix av arbete och nöje. Därför är det bra att börja eller avsluta med en annan aktivitet. Det beror också lite på vad som finns i just din stad. Det kan till exempel vara något där ni ska vara uppdelade på två lag. Några exempel är laserdome eller paintball. Det kan även vara något mer avkopplande som några timmar på ett spa. Känn av stämningen i gruppen och hör dig för gällande vad som skulle vara uppskattat. Sedan kan du ta hänsyn till det när du börjar planera själva dagen.

Inkludera måltider

När man ska arrangera en konferens brukar det även ingå middag av något slag. Beroende på när ni startar på dagen kan det även vara aktuellt med frukost. Passa på att upptäcka någon fräsch restaurang i staden som har riktigt god mat. Om ni är många som ska delta på konferensen är det bäst att boka bord i förtid. Det är inte säkert att de kan ta emot ett så stort sällskap annars.