Finansiera din restaurang

Det råder ingen tvekan om att restaurangbranschen är stor och vill du starta en restaurang kommer du att inse att det finns otroligt stor konkurrens. För att du ska lyckas är det många saker som måste fungera, men även många saker som bör undvikas för att du ska lyckas så bra med din satsning som möjligt. För att du ska kunna få en lönsam restaurang måste du se till så att allt blir rätt redan från start, undvika onödiga hinder och slå bort käppar ur hjulen. Planering är A och O för att lyckas, men det finns en aspekt som är mycket viktigare än så. Du måste kunna finansiera din restaurang!

Som privatperson kan du enkelt ansöka om ett privatlån om du vill köpa bil, åka på drömresa eller för att finansiera en ny dator. Vill du starta ett företag är det dock inte alltid ett privatlån räcker till och du kan behöva använda dig av ett företagslån. Idag finns det många aktörer som erbjuder företagslån för olika ändamål. Vissa är nischade på att enbart erbjuda lån för redan etablerade företag, medan andra mer än gärna hjälper till i uppstartsfasen.

När banken säger nej

Tyvärr är det inte helt ovanligt att banker väljer att neka småföretagare (eller företag som är i uppstartsfasen) ett lån. De kan vara skeptiska till din idé, men även känna sig osäkra på om din verksamhet kommer att vara lönsam nog för att du ska kunna betala tillbaka lånet. Ibland kan de säga nej även om det går bra för en restaurang. Orsaken till detta är varierande, men ge inte upp. Du kan fortfarande få till ett lån.

Istället för att vända dig till en bank kan du istället titta på vilka aktörer och kreditgivare som finns tillgängliga på internet. Här hittar du ett flertal företagslån som lämpar sig riktigt bra för småföretagaren. Ett stort plus är att du vanligtvis får svar direkt. Du kan alltså ansöka och därefter få svaret på din skärm inom loppet av några minuter. I vissa fall, och om din ansökan är godkänd och ditt lån beviljat, kan pengarna betalas ut inom loppet av 24 timmar.

Hur mycket ska man låna?

Det är naturligtvis väldigt svårt att på rak arm säga hur stort belopp du behöver låna. Hur mycket pengar man behöver beror på vad det är för typ av restaurang man ska öppna, vilken lokal man vill ha, hur mycket utrustning som kommer att behövas och mycket mer. Du behöver sätta dig ner och skapa en budget och kalkyl på hur stort ditt företagslån behöver vara för att du ska kunna komma igång och få en bra start. På internet kan du hitta guider och rådgivning för den som vill öppna eget.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *