Det där med menyer
När man startar upp en restaurang måste man också tänka på vad man vill servera. Som kock kanske man har många bra idéer men det gäller också att se till omgivningen. Om man ligger granne med en pizzeria kanske det inte är ultimat att själv bara servera pizza. Finns det däremot inget ställe i staden som serverar kebab kan det vara ett mycket gångbart alternativ. När det gäller att sätta ihop en meny kan det vara bra att inte ha för många rätter. Samtidigt måste man se till att menyn inte blir för tråkig.
Riktig mat
Många som går ut och äter vill kunna äta sig riktigt mätta oavsett vad de beställer. Det ska inte spela någon roll om man äter kött eller inte. Portionerna ska vara tillräckligt stora och maten ska vara äkta. Man vill inte ha halvfabrikat när man betalar dyrt på en finare restaurang. Hos Livsmedelsverket kan man läsa mer om helfabrikat och halvfabrikat med mera, för att se vad som skiljer dem åt. På menyn i en restaurang bör det finnas sådant som kockarna verkligen kan laga. Om så inte är fallet är det dags att tänka om.