Locka gäster

När man startar en restaurang måste man se till att gästerna också hittar dit. Om restaurangen inte har funnits tidigare, eller om den har fått ett dåligt rykte kan det vara svårt också för en ny ägare att få gäster att komma dit. Då gäller det att tänka efter en hel del när det gäller marknadsföringen.

Var kan man marknadsföra sig?

Det finns flera sätt att marknadsföra sig på. I dag är det extra vanligt att man marknadsför sig online. Det är dock klokt att tänka på att alla inte har sociala medier eller datorer. För en ny restaurang kan det vara klokt att synas i tidningar och kanske även genom skyltar utanför restaurangen.

Rabatt

I samband med att en ny restaurang öppnar kan det vara klokt att erbjuda lite rabatter till kunderna i samband med öppningen. Det gäller dock att kunden blir nöjd, trots rabatterna. Det är till exempel ingen bra start att servera en person med allergi en rätt som hen är allergisk mot. Då spelar det ingen roll om gästen får rabatt eller inte. När restaurangen är fullsatt kan det bli stressigt, men man får inte börja slarva.