Restauranger hotas efter Corona

Coronaviruset Covid-19 sprids just nu över hela världen i en rasande fart. Ingen har väl missat vad konsekvenserna av detta har blivit. Många människor har förlorat sina jobb och ännu fler ligger i riskzonen då flera företag hotas av konkurs.

I tider som dessa är det viktigt att hålla ihop och stötta både stora och små verksamheter. Småföretagare har oftast ingen stor budget att falla tillbaka på utan är helt beroende av att intäkterna kommer in som de ska dagligen.

Handla take away

I Sverige och övriga världen rekommenderas befolkningen att hålla sig inne i så stor mån som möjligt. Detta drabbar självklart restaurangbranschen hårt då ingen längre vill gå ut och äta eller ta ett par drinkar.

Det man som konsument kan göra för att stötta sin lokala restaurang är att beställa take away istället. Ring in din beställning och be om utkörning eller åk ner till lokalen och hämta maten själv istället. Risken för smittspridning är minimal under den tiden, men restaurangen får in sin normala inkomst. Samtidigt slipper du som konsument laga mat varje dag. Detta är helt klart en win-win-situation för hela samhället.

Fler får ta hjälp utifrån

Andra verksamheter tar till mer drastiska åtgärder som att sälja fler presentkort och rabattcheckar för att få in pengar nu. Förhoppningarna är att allt ska återgå till det normala senare för att de då ska kunna gå runt som vanligt igen.

Stötta de lokala handlarna

Det är inte bara restauranger som ligger dåligt till just nu, samma gäller för alla lokala små butiker. Flera har redan tvingats stänga och många riskerar att gå samma väg inom en snar framtid. Om du har ett lokalt bageri, blomsteraffär eller annan verksamhet i närheten så är det helt rätt tid att gå dit och visa ditt stöd nu! Om du vill stötta men sitter i karantän eller på annat sätt inte kan gå dit, ring och fråga hur du kan göra för att hjälpa till. Många verksamheter erbjuder just nu hemleverans på alla deras varor.

Du som har möjlighet att ta dig ut och handla kan med fördel höra runt bland vänner och bekanta om du kan hjälpa dem med några ärenden på samma gång. Tillsammans är vi starka och kan hjälpa varandra.