Inred din restaurang

En restaurang behöver dekoreras och inredas rätt för att få gästerna att komma i stämning och ge ett mervärde åt besöket. Men det är inte alltid lätt att hitta rätt möbler till en restaurang, såvitt det inte handlar om ett tema och även då kan det ibland bli svårt att hitta rätt bord, stolar och konst för att få allt att skapa ett enhetligt intryck. Dessutom måste du veta om du ska ha en bardisk i restaurangen, om det handlar om en mindre krog eller pub eller om det gäller rena lyxrestaurangen med chans att vinna utmärkelser.

Hitta rätt möbler

Tänk mycket på komfort och design när du väljer restaurangmöbler. Ingen kund tycker om att få ont i ryggen eller träsmak i baken efter bara 10 minuter. Sköna stolar och stabila bord är A och O men även viktiga mindre detaljer som porslin och bestick, servetter och bordsljus. Rätt möbler kanske inte bara innefattar bord och stolar som gästerna ska sitta vid, utan även små möbler i väntan på att få ett bord, charmiga fåtöljer på toaletten eller en liten lounge där gästerna kan dricka ett glas konjak och pratas vid efter maten. Det finns många idéer att förverkliga här.

Du kanske vill göra en riktigt hemtrevlig restaurang med möbler som normalt inte skulle höra hemma i en krog. Vad sägs om en bokhylla fylld med gamla böcker eller vitrinskåp där du kan visa upp vackert glas eller något annat som går stick i stäv med din restaurang i övrigt?

Nya projekt på g?

En restaurangägare kan ha många projekt på gång. Kanske har du i åtanke att investera i en ny restaurang på ett annat ställe i staden, eller så ska du även bedriva försäljning av något slag vid sidan av restaurangverksamheten. Då är kreativiteten för inredning och design lika viktig som finansieringen. Ett företag kan behöva ett bra kassaflöde och då kan valet av en checkkredit eller någon form av lån verka som en bra idé. Att investera ytterligare i en redan fungerande restaurang kan dock få till ett bättre kundflöde, så ta tillfället i akt och våga prova nya vägar.

Hur viktig ska baren vara?

Många restauranger har en bar som gäster kan slå sig ned vid för att antingen bara ta ett glas i väntan på sitt sällskap, eller för att kunna erbjuda en barmeny som ofta är lite billigare. Hur hade du tänkt inreda bardisken? Vilken belysning ska finnas och vill du att baren ska bli restaurangens blickfång, snarare än borden där man äter? En mindre restaurang i liten storlek kan vinna mycket på att lägga större vikt vid en fin bardisk och miljön där omkring när antalet bord blir för litet.