Olika typer av event

Det finns flera olika typer av event som kan anordnas. När en restaurang ska invigas sker det ofta i samband med fina erbjudanden, god mat och roliga aktiviteter. Det kan till exempel handla om att barn får fiska i en fiskdamm där vinsterna är en godispåse, en glass eller liknande. För de vuxna kan det ordnas lotterier där man kan vinna till exempel gratis mat eller presentkort.

Event med sänkta priser

När restauranger ska invigas är det inte alls ovanligt att priserna sänks för dagen. Beroende på vilken typ av restaurang det rör sig om kan priserna variera. Det är inte heller sällan gästerna bjuds på kaffe och kaka under eventet och kanske också på dessert.

Maten i fokus

Man kan inte bortse från att restauranger är till för att mätta gästerna och vid ett event är det extra viktigt att maten är god och fräsch. Om gästerna inte får sin mat inom hyfsad tid och den inte är god, kan man inte räkna med att de kommer tillbaka. Det kan många gånger vara klokt att satsa på enklare rätter att servera, de svårare rätterna sparar man till vanliga arbetsdagar.