Restaurang på hotell

När man bor på hotell finns det ofta restauranger på plats. Hur mycket de har öppet kan dock variera. På vissa hotell är det bara vid frukosten som restaurangen har öppet, och på andra kan det även gå att köpa mat senare på kvällen. Att driva en restaurang på ett hotell kan vara relativt kämpigt. Om man har restaurang på en större hotellkedja kan man som kock eller kökschef oftast inte välja meny själv. Då får man ofta en standardmeny som ska hållas och den är inte alltid så inspirerande. Dessutom kan man ofta råka ut för stressade hotellbesökare som vill ha sin mat snabbt. Under kvällar kan det också bli mycket stress i köket och en hel del att hålla reda på. Som ansvarig i köket gäller det att kunna hålla koll på allt, men samtidigt får man inte drabbas av psykisk ohälsa på grund av stressen.

Restaurang på mindre hotell

Om man har turen att arbeta på ett mindre hotell kan man ofta anpassa menyn efter eget tycke och smak. Kanske kan man ha flera olika rätter för att möta så många behov som möjligt. På ett hotell kan det bo barnfamiljer och de vill ofta kunna äta med hela familjen på samma ställe. Då är det bra att se till att de väljer att äta på hotellet. Kanske kan man sätta samman en barnmeny med olika rätter som barn brukar gilla? Köttfärssås, korv, pommes, hamburgare, pizza med mera brukar vara omtyckta rätter. Man behöver inte heller kalla det för just barnmeny. Man kan bara benämna det som mindre portioner. Ibland kommer det vuxna som inte är så hungriga, eller som helt enkelt inte kan äta så stora mål på en gång. Då kan det kännas dumt att behöva kasta maten.

Det där med doggy bag

Utomlands har man i flera år kunnat be om en så kallad doggy bag utan att skämmas. Det har blivit mer och mer populärt även i Sverige. På hotell kan det vara smart av restaurangen att erbjuda gästerna att ta med sig resterna. Kanske har gästen en minibar på rummet där maten kan förvaras för att sedan ätas lite senare, om gästen blir hungrig igen när restaurangen har stängt. Det är ett smart sätt att minska matsvinnet på.