Var ska eventet anordnas?

Beroende på vilken typ av event som ska anordnas kan det behövas olika platser att hålla till på. Om det är så att en restaurang ska invigas är det självklart smartast att vara där. Då kanske man tillfälligt får ta bort en del bord för att få plats. Är det däremot konserter och annat kanske det är bättre att hyra in sig på en idrottsanläggning eller i en park av något slag.

Event med djur

Om eventet ska innehålla aktiviteter som ponnyridning kan det vara klokt att vara utomhus. Då behöver inte allergiker oroa sig. Alla som hållit på med ridsport vet också att en häst lätt kan bli skrämd. Det är alltså klokt att platsen inte är allt för trafikerad. Det kan också vara bra att hålla till på en inhägnad plats. Då behöver man inte oroa sig för att hästen springer långt eller kommer ut i trafiken.

Vilka kan delta?

När det anordnas ett event gäller det också att tänka efter lite kring vilka som har möjlighet att delta. Om eventet hålls där det finns flera trappor kanske rullstolsburna personer inte kan vara med. Det kan minska antalet besökare.